A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Things to do in Zrenjanin, RS

Belo Jezero
Belo Jezero

Belo jezero je jedno od četiri velika fluvijalna jezera na koja u najvećoj mjeri otpada površina Ečanskih ribnjaka. Nalazi se u Banatu, jugozapadno od Ečke, tj. južno od Zrenjanina. Jezero leži između reka Tise i Begej, od kojeg je odvojeno nasipom.

Carska Bara
Carska Bara

Carska bara Internet prezentacija: www.carskabara.rs Specijalni rezervat prirode "Stari Begej – Carska bara" nalazi se na 17 km južno od Zrenjanina i oko 2 km od magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, a zauzima površinu od oko 1600 hektara.

source: zrenjanin.rs
City Beach "Peskara"
City Beach "Peskara"

Širenjem ''Novaresa'' površina Slobodne zone Zrenjanin premašila sto hektara. Skupština grada Zrenjanina je na poslednjoj sednici usvojila Predlog Zaključka o...

source: zrenjanin.rs
image: mapio.net
National Museum Zrenjanin
National Museum Zrenjanin

Atrakcija Zrenjanin National Museum, Zrenjanin: Pronađite komentare i fotografije putnika, uporedite cene atrakcija i rezervištite karte na TripAdvisoru - Zrenjanin, Srbija.

image: wikidata.org
Palata Panji
Palata Panji

Palata Panji. Kategorizacija:Spomenik kulture Adresa: Ulica kralja Aleksandra I Karađorđevića br.34 (Ulica Svetozara Markovića br.1) Katastarska parcela br. 5780, K.O. Zrenjanin

Plaža,
Plaža,

Taksi brodići do plaža Parge. Iz centra Parge svakog dana takozvanim taksi brodićima možete stići do nekih od najlepših plaža ovog mesta. To su plaže Valtos, Lihnos i Sarakiniko. Cena povratne karte po osobi za Valtos je 4e, za Lihnos 9e, a za Sarakiniko plažu 11e.

image: gsigma.rs
Rezervati Prirode Zrenjanin
Rezervati Prirode Zrenjanin

Rezervati prirode Zrenjanin na Sajmu ekologije u Budvi 04.04.2018

source: zrenjanin.rs
image: zrenjanin.rs
Sokolski dom u Zrenjaninu
Sokolski dom u Zrenjaninu

Jedno od prvih Brašovanovih izvedenih dela, odmah po povratku u Srbiju (nakon studija u Budimpešti i rada u jednom od najpoznatijih ondašnjih arhitektonskih ateljea) jeste zrenjaninski Sokolski dom. Projekat je urađen 1924. godine – odmah nakon što je na poziv Uroša Predića uradio projekat orlovatske pravoslavne crkve.

image: kupindo.com
Specijalni Rezervat Prirode Titelski Breg
Specijalni Rezervat Prirode Titelski Breg

Titelski breg se nalazi u Vojvodini, na području jugoistočne Bačke, u opštini Titel. Predstavlja usamljenu lesnu uzvišicu, ima oblik elipse što je posledica erozivnog dejstva dunavskih i tiskih voda, jer se pruža duž desne obale donjeg toka reke Tise, nedaleko od njenog ušća u Dunav.